Terug

Rotterdam is wegens vakantie gesloten tot en met maandag!

  • Winkels in Utrecht & Rotterdam
  • Gratis verzending boven de € 50,-
  • Snelle levering

Remvloeistof voor allerlei motoren (0)

Naast het regelmatig onderhoud aan de motor van de motorfiets zijn goed werkende remmen van levensbelang. De remmen daarom zijn een van de belangrijkste onderdelen van de motorfiets.

Filters

    Geen producten gevonden...

De remmen zijn een van de belangrijkste onderdelen van de motorfiets. Om die reden is goed onderhoud een absolute must.

Wat veel motorrijders vergeten, is dat zij regelmatig de remvloeistof van de motor moeten vervangen. Dat terwijl het een zeer eenvoudig klusje is dat binnen een paar minuten is opgelost. Bij de aanschaf van remvloeistof moet men letten op een zogenaamde DOT-codering.

Wat doet remvloeistof?

De remblokken op de motorfiets worden via een hydraulisch systeem op de remschijven gedrukt. Bij deze druk ontstaan er zeer hoge temperaturen. Remolie is daarom noodzakelijk. Bovendien kan het vocht uit de buitenlucht opnemen. Dat is belangrijk, want vocht van buitenaf is erg schadelijk voor het remsysteem.

Indien er vocht in de remleiding gaat zitten, gaat het vocht koken en verdampt het. Daardoor is het mogelijk dat de remdruk op de motorfiets wegvalt. Het vervangen van de remvloeistof is dus absoluut belangrijk.

DOT-codering

Motorfietsen werken aan de hand van verschillende DOT-coderingen. Het is per motorfiets afhankelijk welke DOT-codering je nodig hebt. Hier geldt: hoe zwaarder de remmen, hoe hoger het kookpunt. Hoe hoger het kookpunt, hoe hoger de DOT-codering. Dat betekent dat zware motoren en motorrijders die meedoen aan de motorsport remvloeistof met een hoge codering nodig hebben.

Het kookpunt van DOT 3 ligt op zo’n 190 graden. DOT 4 ligt op 205 graden. Het hoogste kookpunt ligt op 230 graden bij DOT 5.1. Uiteraard hoef je dit niet zelf te meten; op het dekseltje van het vloeistofreservoir van de motor staat aangegeven welke DOT-gradatie je nodig hebt. DOT 3,4 en 51 mogen met elkaar vermengd worden. Dit is bij DOT 5 niet het geval. Dit is speciale remolie en is te herkennen aan de speciale paarse kleur.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Motomonks 4.5 / 5 - 21 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »