Terug

Zondag 30 juni | open van 12 t/m 17

Motorkleding voor in de regen (9)

Vrijwel niemand vindt het fijn om te motorrijden in de regen. Dat komt vooral door het feit dat sommige motorbroeken en motorjassen te veel water doorlaten, waardoor het lichaam nat kan worden.

Filters

Niet alle motorpakken zijn wind- en waterdicht.

Daarom kiezen de meeste motorrijders voor een zogenaamde regenuitrusting. Deze uitrusting kan gedragen worden over het reeds bestaande motorpak. Een regenpak is bedoeld als tweedelig pak; je kunt dus de regenjas en regenbroek afzonderlijk van elkaar dragen.

Zeer stevig

Naast dat de motorkleding voor in de regen waterdicht moet zijn, moet het ook van een zeer stevig materiaal gemaakt zijn. Je wilt immers beschermd zijn tegen hoge windsnelheden en regen. Daarom zijn zowel het motorpak als de regenkleding bestemd om tegen een val te kunnen. Wel is het belangrijk de regenkleding van tevoren even te passen; de motor regenjas moet goed over de normale motorjas heen vallen, zonder dat dit oncomfortabel wordt.

Waterdicht membraan

Onze experts geven een belangrijke tip bij de keuze voor motorkleding voor in de regen; zorg ervoor dat deze lang meegaat. Als de textiel motorjas of leren motorjas niet meer waterdicht is, hoeft men niet meteen een nieuwe uitrusting te kopen. Het dragen van een regenjas kan dan een oplossing zijn. Kies bij langdurig gebruik van motorkleding voor in de regen voor een waterdicht en ademend membraan. Zo wordt niet alleen vocht van buitenaf, maar ook transpiratievocht afgestoten.

Op die manier kan voorkomen worden dat de kleding gaat schuren. Ook bij het langere tijd dragen van de motorkleding voor in de regen blijft deze comfortabel.

Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Motomonks.nl | Utrecht / 4.5 - Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »