Terug

Rotterdam is wegens vakantie gesloten tot en met maandag!

  • Winkels in Utrecht & Rotterdam
  • Gratis verzending boven de € 50,-
  • Snelle levering

Rugprotectoren, elleboogprotectoren en meer (2)

Bij een goede uitrusting voor op de motor hoort niet alleen een goede motorjas en motorbroek. Zogenaamde protectie is even belangrijk bij het motorrijden.

Filters

Motor protectie

Een goede motorjas heeft om die reden altijd goede schouder- en elleboog protectoren. Bevat de motorjas deze onderdelen niet vanuit de fabriek? Dan kun je alsnog protectie bijkopen als losse onderdelen.

Aan de bovenkant van het lichaam zijn met name de schouders en de ellebogen de meest kwetsbare plekken bij een val. Een motorbroek is vrijwel altijd uitgerust met knie protectoren. Mochten deze protectoren naar verloop van tijd niet meer voldoen, dan is het niet nodig de hele uitrusting te vervangen. Dergelijke onderdelen zijn namelijk eenvoudig los te bestellen.

Kwetsbare delen

Protectoren beschermen de meest kwetsbare delen van het lichaam tegen vallen. Aan de bovenkant gaat het dan om de schouder en ellebogen, aan de onderkant voornamelijk de knieën. Bij vrijwel ieder motorpak is het mogelijk de protectoren op een later moment te vervangen met een stevigere variant.

Iedere motorjas heeft standaard een CE-gekeurde rugprotector. Daarmee kan bij een val problemen met de rugwervels voorkomen worden.

Circuit of recreatief?

Voor recreatief gebruik zijn er andere protectoren benodigd dan bij sportief gebruik. Bij sportief gebruik op het circuit is het belangrijk losse rugprotectoren te gebruiken. De mate van hardheid wordt onderverdeeld in CE-levels. Kies voor een rugprotector met tenminste een CE-level één of twee. Daarnaast kun je kiezen voor de aanschaf van een borstprotector. Dat is met name handig als je voorover dreigt te vallen. Bij sommige motorjassen kunnen bepaalde protectoren worden geïntegreerd en later weer worden vervangen.

Welke protectie heb ik nodig?

Geen idee welke protectoren belangrijk zijn bij het motorrijden? Ga dan eens in gesprek met een van onze experts in onze winkel in Utrecht of online via onze website.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Motomonks 4.5 / 5 - 21 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »