Terug

Elke zondag open van 12.00 tm 17.00

  • Winkels in Utrecht & Rotterdam
  • Gratis verzending boven de € 50,-
  • Snelle levering

Donker getint, gekleurd en meer motorvizieren (3)

Een nieuwe helm wordt vrijwel altijd geleverd met een blank vizier. Je kunt echter ook voor een donker vizier of spiegelvizier kiezen.

Filters

Een blank vizier is op een motorhelm wel altijd uitgerust met een kraswerende coating en anti-condenscoating. Bovendien zijn deze vizieren pinlock, zodat deze goed tegen temperatuurwisselingen kan. Daardoor kan een vizier minder snel beslaan, waardoor gevaarlijke situaties als gevolg van temperatuurverschillen vermeden kunnen worden.

Beperkte gebruiksduur

Een motorvizier heeft standaard slechts een beperkte gebruiksduur. Niet voor niets moet een motorhelm na ongeveer vijf jaar vervangen worden. Gaat de vizier eerder stuk, maar is de rest van de helm nog goed? Overweeg dan eens een nieuwe vizier aan te schaffen. Deze zijn gemakkelijk te vervangen binnen de motorhelm. Het vervangen van een motorvizier is nodig wanneer er zich krassen voordoen op de vizier, of wanneer de anti-condens coating niet voldoende meer werkt.

Altijd het beste zicht

Het op tijd vervangen van de vizier op de motorhelm is belangrijk om zo altijd het beste zich tijdens het motorrijden te houden. De meeste motorhelmen bestaan tegenwoordig uit een vizier die minder zon doorlaat. Daardoor werkt de vizier in zonnige omstandigheden als een soort zonnebril. Dit noemen we zonnevizieren. Daarnaast is het belangrijk het juiste vizier in de juiste omstandigheden te kiezen.

Bij het gebruik van een racehelm of sporthelm is er vaak geen zonnevizier geïntegreerd, om zo het gewicht van een helm laag te houden. Wil je toch graag een vizier? Dan kun je je sport- of racehelm voorzien van een donker vizier, spiegelvizier of andere kleuren. Een motorhelm ziet er zo stoerder uit en werkt goed tegen de zon. Het nadeel van een donker vizier is wel dat je in het donker niet goed kunt kijken.

Motorvizier kiezen

Heb je nog geen idee welk motorvizier je wilt kiezen? Neem dan eens contact op met onze experts voor meer informatie.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Motomonks 4.5 / 5 - 21 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »