Terug

Rotterdam is wegens vakantie gesloten tot en met maandag!

  • Winkels in Utrecht & Rotterdam
  • Gratis verzending boven de € 50,-
  • Snelle levering

Systeemhelm kopen (29)

Een systeemhelm biedt optimale bescherming en is bovendien erg handig. Bestel online of kom de systeemhelm passen in onze winkel in Utrecht!

Filters

Systeemhelm kopen

Systeemhelm

Bepaalde materialen zijn veiliger dan andere materialen. Welke systeemhelm je kiest, is dus zeer belangrijk voor je eigen veiligheid. Een polycarbonaat systeemhelm is bijvoorbeeld een stuk goedkoper, maar wel minder veilig. Elke systeemhelm heeft zijn eigen vorm, waardoor de helm niet voor iedereen even comfortabel kan zitten. Het grootste voordeel van een systeemhelm is de mogelijkheid goed te kunnen communiceren.

Verschillen in systeemhelmen

Een systeemhelm van polycarbonaat is veel goedkoper, maar is minder stevig dan bijvoorbeeld een systeemhelm van glasvezel. De pasvorm van een systeemhelm kan per helm verschillen. In vrijwel ieder systeemhelm is tegenwoordig al een communicatiesysteem geïntegreerd. Zo niet, dan is er ruimte voor bespaard, zodat men deze zelf kan integreren.

Bij de wat duurdere systeemhelmen is het zelfs mogelijk je apparatuur te koppelen met bijvoorbeeld Bluetooth. Een systeemhelm is vroeger speciaal ontwikkeld voor medewerkers van de politie. Systeemhelmen zijn er speciaal voor gemaakt om snel en duidelijk te kunnen communiceren. Wanneer men het stuk voor de kin openklapt, komt de mond vrij. Daardoor is het mogelijk duidelijker te communiceren en kan men bovendien oogcontact hebben.

Sommige systeemhelmen mogen open gebruikt worden. Om die reden is een systeemhelm vaak iets minder veilig dan een integraal motorhelm, waarbij dit niet het geval is. Systeemhelmen zijn vooral bedoeld voor motorrijders die willen toeren, instructeurs en mensen die bij de overheid werken. Systeemhelmen zijn vaak voorzien van allerlei mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld de inbouw van een communicatieset of een zonnevizier.

Brildragers

Een systeemhelm is zeer geschikt voor motorrijders die een bril dragen omdat je een bril op kunt houden als je de helm op zet.

Pinlock

Een systeemhelm heeft meestal een Pinlock systeem, zodat het vizier in vochtige of koude weersomstandigheden minder snel beslaat.

Systeemhelm kopen?

Benieuwd welke soort motorhelm het beste bij jou past? Kom langs in onze winkel in Utrecht of bestel online!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Motomonks 4.5 / 5 - 21 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »