Terug

Rotterdam is wegens vakantie gesloten tot en met maandag!

  • Winkels in Utrecht & Rotterdam
  • Gratis verzending boven de € 50,-
  • Snelle levering

Veilig motorrijden doe je zo!

Veilig motorrijden doe je zo!

In deze blogpost lees je hoe je veilig op de motor kunt rijden, uiteraard zijn het tips en ben je geheel vrij om deze toe te passen. Geniet van je rit!

Veiligheidstips

Misschien heb je al jaren rijervaring en heb je nog nooit een ongeval gehad, laten we dat zo houden! Met deze tips zorg je ervoor dat je de komende jaren ook nog veilig kunt genieten van je motorritjes.

 

Tip 1. Oogbescherming

 

Je kunt je wel voorstellen dat 120 rijden zonder oog bescherming behoorlijk gevaarlijk is. Er hoeft maar 1 vliegje in je oog te komen met die snelheid en je hebt een probleem. Draag daarom altijd een helm met je vizier naar beneden of je masker  voor je gezicht met hoge snelheden.

 

Tip 2. Draag motorkleding

Motorkleding kan je leven redden in een ongeluk, daarom is het beste om motorkleding te dragen met bescherming  erin. Ook een helm is noodzakelijk, naast dat het natuurlijk verplicht is volgens de wet. Internationale studies hebben aangetoond dat de kans op een dodelijke afloop met 42% afneemt, terwijl de kans op ernstig hoofdletsel met 69% afneemt. Kijk daarom altijd of een helm over een CE-keurmerk beschikt.

Tip 3: Houd je aan de regels

Iedere motorrijder heeft de gashendel natuurlijk wel eens flink open getrokken, ook dat maakt motorrijden leuk. Maar houd wel in je achterhoofd dat je als motorrijder minder zichtbaar en veel kwetsbaarder bent dan een automobilist. Houd je daarom aan de snelheid en andere verkeersregels, er kan van alles gebeuren op de weg. Naast dat het je een hoop potentiële boetes kan besparen, zit een ongeluk in een klein hoekje.

Tip 4: Rijd oplettend

Auto’s zien motorrijders vaak over het hoofd. Daarom is het belangrijk om altijd om je heen te blijven kijken en om eventuele fouten van anderen te voorspellen. Op die manier ben je andere weggebruikers altijd stapje voor,zodat je veilig thuiskomt.

Tip 5: check je materiaal

Je apparatuur checken voordat je wegrijdt is een must, ook hierdoor kun je een ongeluk voorkomen. Kijk of je spiegels goed staan, of je toeter het doet, of je remmen functioneren, of je lampen branden en of je gashendel soepel beweegt. Vergeet ook vooral niet om je bandenspanning te controleren en zo nodig op peil te brengen. Terwijl je motor aan het warmdraaien is kun je in de gaten houden of er ergens olie lekt.

Deze tips zijn kleine dingetjes om uit te voeren, maar zorgen wel voor een veiligere rit en een verkleinde kans op vervelende situaties.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Motomonks 4.5 / 5 - 21 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »