Terug

Rotterdam is wegens vakantie gesloten tot en met maandag!

• Winkels in Utrecht & Rotterdam
  • Gratis verzending boven de € 50,-
  • Snelle levering

Circuitrijden! Hoe begin je?

Hoe begin je met circuitrijden, wij leggen je er alles over uit in deze blogpost.

Circuit rijden! Hoe begin je?

Circuitrijden wordt steeds populairder, het werkt een beetje vergelijkbaar als tattoo’s, eenmaal begonnen komt er geen einde meer aan en wil je alleen maar meer. Er wordt goed ingespeeld op deze rage, organisatoren over het hele land zorgen ervoor dat er genoeg workshops en trainingen zijn om mensen te introduceren tot het circuitrijden.

Het is niet gek dat er steeds meer rijders zijn die het circuit op willen, het is een ideale manier om jezelf onbezorgd uit te kunnen leven. Door de maximumsnelheden op de snelwegen en bewoners die hun beklag doen op het motorrijden trekken veel rijders naar het circuit. Onder begeleiding van ervaren instructeurs kun je ongestoord werken aan je stuurmanskunsten. Voordat je begint is het belangrijk dat je je goed voorbereidt, wij helpen je erbij!

De technische staat van je motor.

Je gaat natuurlijk alleen de baan op met een motor die technisch in orde is. “Dit doe je op de snelweg toch ook?”, zul je nu denken. Maar toch is het belangrijk om wat extra aandacht te geven aan je bandenprofiel en je remmen. Tijdens zo’n dag op het circuit krijgen zij het zwaar te verduren. Als je zonder DB-killer rijdt, kun je deze maar beter erin schroeven, als je motor teveel geluid maakt zal je ritje van korte duur zijn. Eenmaal op het circuit is het verstandig om de bandenspanning te verminderen zodat ze sneller opwarmen waardoor je meer grip hebt. Klap je spiegels in/demonteer ze/ plak ze af, zo word je niet afgeleid van alles wat je achter je laat maar kun je je focussen op wat er op je ligt te wachten.

Je uitrusting.

Om meteen als Valentino Rossi te komen opdagen is veel gevraagd, maar je zult je er wel op moetn kleden. Kevlar is een no-go, leer is waar we voor gaan op het circuit. Een tweedelig, maar bij voorkeur eendelig motorpak zullen voldoende zijn om op het circuit te komen. Je hebt ook laarzen nodig die je enkels bedekken en lange motorhandschoenen zijn ook geen overbodige luxe, wij hebben vast wat handschoenen op een rijtje gezet.

Het dragen van een intergraal helm (met dubbel-D sluiting) die goed op maat is is belangrijk. Vooral de pasvorm is belangrijk, omdat je niet wil dat de helm een eigen leven gaat leiden. Focus is erg belangrijk op de baan en je wil niet afgeleid worden door je helm. Veel organisaties die deze ervaringen aanbieden verplichten je om een rugprotector te dragen, dus schaf deze ook zeker aan als je nog niet in het bezit bent.

Zorg trouwens ook goed voor jezelf, eet en drink goed en kom uitgerust naar het circuit. Het is ten slotte niet zomaar iets.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Motomonks 4.5 / 5 - 21 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »